top of page
Keresés

Proper Ingatlan segítségével megtudhatod, hogyan kalkuláld ingatlanod árát.

Hogyan Kalkuláld ingatlanod árát 2023-2024-ben?


A jelenlegi ingatlanpiaci helyzet sokakat kihívások elé állít, legyen szó eladásról vagy vételről.


1. A piaci változások megértése: Nem mindegyik környék egyforma! Vannak városrészek, ahol az ingatlanok értéke folyamatosan nő, és vannak olyanok, ahol csökken. Az eltérések mögött gyakran komplex gazdasági, demográfiai és urbanisztikai tényezők állnak. Ráadásul, egyes városrészek panellakásai és a kisebb ingatlanok értékei növekvő tendenciát mutatnak, míg mások stagnálnak vagy csökkennek.


2. A tökéletes időzítés: A stratégiai értékesítéssel és vétellel nem csak nyereségre, hanem jelentős megtakarításra is szert tehetünk. A kalkulált döntésekkel megvásárolt ingatlanokban rejlő értékek kiaknázásához az időzítés kulcsfontosságú.


3. A kamatkörnyezet kihívásai: A 2023-2024-es magas kamatok átalakítják az ingatlanpiacot. A vevők vonakodása a hitelek felvétele miatt azt jelenti, hogy az eladóknak rugalmasabbnak kell lenniük az árképzésben és az értékesítési stratégiákban. A gyors értékesítés, még némi árengedménnyel is, a jelenlegi kamatkörnyezetben gyorsan megtérül. Hiszen vételárból befolytott összeg és így befektetés akár havi 1-1.5% kamatot is jelent. Ha a vevőnek elengedünk 2-3%-ot az irányárból, ez a “kedvezmény” 2-3 hónap banki lekötéssel már meg is térül.


4. Inflációs hatások: Nem szabad elfelejtenünk, hogy a magas infláció minden eladatlan hónappal csökkenti a pénzünk vásárlóértékét. Az ingatlan eladásának késleltetése jelentős veszteségekhez vezethet, havonta akár 2-3%-ot is veszít értékéből a pénzünk.


5. A rövidtávú bérbeadás stratégiája: Ha a rövidtávú bérbeadásra szánt ingatlanod van, érdemes az árak szezonális változásait is figyelembe venni az értékesítési stratégiádban.Budapesti ingatlanárak nyár végével csökkenő, tavasszal pedig növekvő tendenciákat muttnak. Egy jól megtervezett, hatékony és gyors adás-vétellel akár az ingatlan értékének 8-10%-át nyereségként megspórolhatjuk.Bár sokan hajlamosak az online ingatlan portálokon található információkra támaszkodni, fontos felismerni, hogy egy hozzáértő szakértő véleménye aranyat ér ebben a változó piaci környezetben. És a szomszéd lakás eladási ára sem helyes kiindulópont!21 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page