top of page
Keresés

A végső eladási ár és a piacon töltött idő összefüggése

Mit kell tudni?


Az ingatlan eladási árát számos tényező befolyásolja, köztük a piaci helyzet, az ingatlan állapota, a helyszín és a hirdetés minősége. Egy másik fontos tényező, amelyre gyakran nem fordítanak kellő figyelmet, az ingatlan piacon töltött ideje. Egy tanulmány szerint az ingatlanok, amelyek 60 napnál tovább vannak a piacon, átlagosan 10%-kal kevesebbért kelnek el, mint azok, amelyek 30 nap alatt elkelnek.


1. A piacon töltött idő hatása: Minél hosszabb ideig van egy ingatlan a piacon, annál valószínűbb, hogy az eladási ára csökkenni fog. Az emberek azt gondolhatják, hogy valami probléma van az ingatlannal, ha hosszú ideje nem talál vevőre.2. Az árazás fontossága: Az ingatlan kezdeti árazása kritikus. Egy túl magas ár elriaszthatja a vevőket, míg egy túl alacsony ár nem hozza meg a kívánt hasznot.
3. Az időzítés szerepe: A piaci viszonyok is befolyásolják az eladási időt és az árat. Például egy vevői piacon az eladóknak alkalmazkodniuk kell az árak csökkenéséhez.Íme néhány tipp, hogyan értékesítheti ingatlanát gyorsabban:


- Állítsa be a megfelelő árat. Ha az ára túl magas, az ingatlan hosszabb ideig lesz a piacon. Online, és személyes értékbecslésünk segít az ingatlan valós értékének meghatározásában.


- Készítsen kiemelkedően jó hirdetést. A hirdetésnek világosnak, tömörnek és informatívnak kell lennie. Tartalmazza az ingatlan főbb jellemzőit, valamint a képeket és a videókat.


- Készítsen 3D bejárást, amelyből a potenciális érdeklődők pontosabban megismerhetik az ingatlan adottságait.


- Ingatlanát több hirdetési csatornán is kommunikálja, hogy minél több potenciális vevőhöz jusson el.Az ingatlan értékesítés nem csak az árról szól. A piacon töltött idő és az eladási ár összefüggése kulcsfontosságú. Cégünk szakértelme és modern algoritmusai segítenek az optimális ár meghatározásában és az értékesítési stratégia kidolgozásában.

39 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page