top of page
Keresés

A végső eladási ár és a piacon töltött idő összefüggése

Mit kell tudni?


Az ingatlan eladási árát számos tényező befolyásolja, köztük a piaci helyzet, az ingatlan állapota, a helyszín és a hirdetés minősége. Egy másik fontos tényező, amelyre gyakran nem fordítanak kellő figyelmet, az ingatlan piacon töltött ideje. Egy tanulmány szerint az ingatlanok, amelyek 60 napnál tovább vannak a piacon, átlagosan 10%-kal kevesebbért kelnek el, mint azok, amelyek 30 nap alatt elkelnek.


1. A piacon töltött idő hatása: Minél hosszabb ideig van egy ingatlan a piacon, annál valószínűbb, hogy az eladási ára csökkenni fog. Az emberek azt gondolhatják, hogy valami probléma van az ingatlannal, ha hosszú ideje nem talál vevőre.



2. Az árazás fontossága: Az ingatlan kezdeti árazása kritikus. Egy túl magas ár elriaszthatja a vevőket, míg egy túl alacsony ár nem hozza meg a kívánt hasznot.




3. Az időzítés szerepe: A piaci viszonyok is befolyásolják az eladási időt és az árat. Például egy vevői piacon az eladóknak alkalmazkodniuk kell az árak csökkenéséhez.



Íme néhány tipp, hogyan értékesítheti ingatlanát gyorsabban:


- Állítsa be a megfelelő árat. Ha az ára túl magas, az ingatlan hosszabb ideig lesz a piacon. Online, és személyes értékbecslésünk segít az ingatlan valós értékének meghatározásában.


- Készítsen kiemelkedően jó hirdetést. A hirdetésnek világosnak, tömörnek és informatívnak kell lennie. Tartalmazza az ingatlan főbb jellemzőit, valamint a képeket és a videókat.


- Készítsen 3D bejárást, amelyből a potenciális érdeklődők pontosabban megismerhetik az ingatlan adottságait.


- Ingatlanát több hirdetési csatornán is kommunikálja, hogy minél több potenciális vevőhöz jusson el.



Az ingatlan értékesítés nem csak az árról szól. A piacon töltött idő és az eladási ár összefüggése kulcsfontosságú. Cégünk szakértelme és modern algoritmusai segítenek az optimális ár meghatározásában és az értékesítési stratégia kidolgozásában.

41 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page